Cégtörténet

A cég története 1993-ra nyúlik vissza, ekkor még egyéni vállalkozóként foglalkozott mezőgazdasági gépalkatrészek gyártásával Máté Endre, a Máté-Martenzit Kft. későbbi alapítója és ügyvezetője.

A vállalkozás célcsoportját azok a mezőgazdasági üzemek és őstermelők jelentették, akik az általuk használt gépek gyorsan elhasználódó alkatrészeit külföldi piacokról szerezték be, megfizetve a hazai és nyugat-európai árszínvonal közötti különbséget és a szállítási költségeket. Az ő számukra készített a vállalkozás jó minőségű, az importot kiváltó gépalkatrészeket a kereslet szezonális ingadozásait rugalmasan követve, gyors szállítási határidőkkel. A folyamatos fejlődés következtében 1996-tól egyéni cégként, 1997. január 1-től pedig korlátolt felelősségű társasági formában működött tovább a vállalkozás, Máté-Martenzit Kft. néven.

A társaság tevékenységi köre a gyártás mellett fokozatosan kiterjedt a gépalkatrészek értékesítésére, kereskedelmi tevékenység folytatására is. Jelenleg közel 200, az ország különböző pontjain székhellyel rendelkező partnerrel áll kapcsolatban a társaság, viszonteladókkal és végfelhasználókkal egyaránt.